

Here at LOG, where we cherish all things handmade, we value the opportunity to learn and feel the richness of living by putting in extra effort. We look forward to meeting all of you through a variety of events and workshops, such as culinary events that will allow you to enjoy this region’s delicious natural blessings and workshops in which you can experience the wisdom of living in line with the local traditions and seasons.


Here at LOG, where we cherish all things handmade, we value the opportunity to learn and feel the richness of living by putting in extra effort. We look forward to meeting all of you through a variety of events and workshops, such as culinary events that will allow you to enjoy this region’s delicious natural blessings and workshops in which you can experience the wisdom of living in line with the local traditions and seasons.
Ai Hosokawa’s special event on 15th March
The background on which the menu was born, the obsession, the travel memories, etc. It's a one-day “spring cookout” where you can hear Ai's story directly.
[End]Ai Hosokawa’s special event on 30th November
The background on which the menu was born, the obsession, the travel memories, etc. It's a one-day “winter cookout” where you can hear Ai's story directly.
[End]Exhibition titled “To the Town We Want to Know”(11/16~11/30)
The exhibiton will showcase and sell works, including those symbolizing freedom like “birds” creates freely by Kazunori Kochi alongside a selection from Yoshihito Tsutsui's collection gathered from various parts of the world, curated specifically for LOG.
[End]Hideyuki Hashimoto 『Organ Live』(11/15・16)
The live organ concert will be held for two days only. Guests will include violinist Yuri Atowa.
[End]eavam pop-up and event infomation(11/9~22)
Spicial event at LOG with eavam(from Chiang Mai).After workshop, Tea and sweets around you two.
[End]Spring and Strawberry (5/4・5)
We will hold a two-day sweets event at LOG Dining on May 4 (Sat) and 5 (Sun).We will prepare two kinds of strawberry sweets and two kinds of tea.
[End]LOG exhibition(4/20・21)
We will hold a special exhibition for two days only.
JAZZ LIVE in LOG(4/14)
On Sunday, April 14, LOG will host a jazz live performance by singer Akiko and guitarist Hiroyuki Tominaga.
Ayoo Exhibition – Utatane(3/30~4/19)
LOG will hold an exhibition and installation with Ayoo .
Telmont’s Study Event(3/2)
LOG will hold a study event on Saturday, March 2, welcoming Telmont, a sustainable Champagne brand.
Contemporary art exhibition by Solana Tixi(2/13~3/23)
LOG will exhibit contemporary art works by Argentine artist Solana Tixi from Friday, February 23 to Saturday, March 23.
Workshop Produced by SENN(12/9)
A self-compassionate workshop with deep fragrance and soft touch by "SENN" who advocates "Less is beauty".We will offer a mindful time to face yourself in the quiet Seto Inland Sea and in the gentle light of the LOG.
Music Night[4th, 11th, 18th, 25th Dec.]
12月の毎週水曜日は、持ち寄りレコードを流すイベント『染める染まるNight』を開催いたします。皆様には発表されたテーマに合わせてレコードを持ち寄っていただき、アトモスフィアをあなたの色に染めていただきます。第1週目(12/4)のテーマは“シティポップ”。詳細はこちらをご覧ください。
[終了]OBSCURA COFFEE ROASTERS ワークショップ
OBSCURA COFFEE ROASTERSより、立ち上げメンバーの岡本さん、山口さん、広島店店長の川上さんの3名をお招きし、2タイプのワークショップを開催いたします。通り抜ける風が心地よい吹き抜けエリアにて、コーヒーの香りに満たされるひとときをお過ごしください。
[終了]さつき喫茶
さつき喫茶は、尾道さつき作業所の皆さんにお越しいただき、同作業所にて手作りしたマーマレードを使い、オリジナルドリンクを目の前で丁寧に作りご提供する2日間限定の喫茶です。海と山の香り感じる風が通り抜ける開放的な空間で、さわやかなドリンクをお召し上がりください。
[END]Breakfast in Early Summer
初夏の庭、青い香りにつつまれLOGの朝食で鮮やかな一日の始まりを。細川亜衣さん・鶴見昂さん(FLAVÉDO par LISETTE)・大宅稔さん(カフェ工船)の3人が集まり、フレンチトーストやフルーツ、焼き菓子、コーヒーのある朝の食卓をご用意下さいます。
ONE NIGHT BAR RODIN in LOG〜music and drink〜
We invite "BAR RODIN"'s owner in LOG and open "RODIN NIGHT" at CAFE&BAR Atmosphere on 16th June.
[END]OPEN GALLERY
LOGができるまでの軌跡を展示したギャラリーを開放する「OPEN GALLERY」を開催いたします。 素材サンプルや図面、イラストを使い、スタジムンバイと4年もの年月をかけてプラクシス(実験・検証)してきた過程をご覧いただけます。
[END]茶と料理の会
新緑眩しいLOG DININGでは、5月の尾道の食材を使った亜衣さんのお料理と、小慢さんの淹れる中国茶の会を開きます。 清々しい気候の中、五感に染み渡る茶と料理をお楽しみください。
[END]尾道さつき作業所の出張ファクトリーvol.2
尾道さつき作業所では2014年から施設利用者と職員が、Bean to Bar(ビーン・トゥー・バー)のチョコレートと尾道産の柑橘を使ったマーマレードやピールキャンディを手作業により作り上げています。第2回目になる今回は、カカオ豆を手で剥きチョコレートになるまでを体験していただくのはもちろんのこと、さつき作業所で作られている柑橘ピールを使い、オランジェットを作ります。
Landscape Workshop vol.1
ランドスケープワークショップは、「建築に興味のある人なら誰でも携われる」「手の仕事を通して建物にエネルギーを注ぐ」というスタジオムンバイ ビジョイ氏の考えに共感するLOGが、セッションの中で展開されたアイデアを形にすべく、コツコツとランドスケープを造っていくワークショップです。今回のミッションは「中庭に三和石を敷き詰めきること」。
20th April Maki textile studio × LOG
真木テキスタイルスタジオ展の開催に伴いスタジオから田中ぱるば氏をゲストにお招きし、トークショーを開催いたします。「インドの織物素材の話」と「スタジオムンバイ ビジョイ氏との建築の話」2つのテーマを軸に、お話を伺います。
Ochanowa~tea ceremony~
美味しいお茶で笑顔の「わ」を広げるお茶の旅、「おちゃのわ」。LOGのシーンに合わせて世界のいろんなお茶をお楽しみいただけるお茶会。 流儀や作法を知らない方でもお茶の美味しさを楽しんでいただきたい思いより「おちゃのわ」流にアレンジした茶席の数々をご用意しています。
[終了]LOG マルシェ〜春の野菜と果物〜
LOGにまつわる農家さんたちに集まっていただき、皆様へ春をお届けする“野菜と果物のマルシェ”を2日間にわたり開催させていただくこととなりました。
[END]ONOMICHI FILM FESTIVAL EVE in LOG
Some guests talk about this festival and charm of Onomichi. We prepare some drinks and foods. You can enjoy the talk show while drinking and eating them.
[終了]味噌仕込みの会
LOGにて味噌仕込みの会を開きます。教えてくださるのはLOGでもお世話になっている農家の山本直樹さん。山本さんが栽培した在来種のお米、京都旭の生麹と丹波黒を贅沢に使用したお味噌を手仕込みした後は、山本さんのお米と味噌を使ったLOGのランチをみんなでいただきましょう。
[終了]料理家 細川亜衣さんによる”即興”料理教室
LOGでは、LOGの料理を考えてくださっている細川亜衣さんをお呼びして"即興"料理教室を開催致します。 目の前にある野菜を眺め、手に取り、香りを嗅ぎ、自然と手が動く。 キッチンに立つ亜衣さんの眼差し、指先を見つめる。 きっと亜衣さんのことだから、驚きとユーモアに溢れた時間になることでしょう。
[終了]LOG内覧ツアー
構想から含め約4年という長い年月を経て、オープンしたLOG。 普段は宿泊者様限定の客室やライブラリー、ギャラリー内部を 今回特別にスタッフの説明付きで、ご案内させていただきます。
[終了]尾道さつき作業所の出張ファクトリーNo.1
さつき作業所よりLOGへ出張ファクトリーしていただき、カカオ豆を手作業で剥き、チョコレートになるまでを体験していただくワークショップを開催いたします。
[終了]建築を通して“暮らす”を学ぶプラクシスツアー 創る
和紙職人 ハタノワタル氏ワークショップ
ハタノ氏より直接和紙の特性や貼り方の技術を学び、和紙貼りを実践します。 和紙がすでに貼ってある部屋を見てその風合いを感じとっていただいた後、直々にレクチャーを受け、 ハタノ氏とスタッフ、参加者の皆さんで和紙貼りの作業をします。
[終了]新年を寿ぐ 正月飾りの折形WORKSHOP
新たな季節の到来を喜び、自然の大いなる恵みに感謝するお正月。その心をこめ、和紙でお正月飾りを制作する折形ワークショップを開催します。
[終了]内装塗装ワークショップ
工法や材料の特徴を伝授してもらったLOGスタッフらと一緒にあなたの「手しごと」を。色作りから始める内装塗装のワークショップを開催します。